Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pianokwartet speelt Mozart en Schumann: Marta Papane (viool), Teresa Caleiro (altviool), Silvia Gira (cello), António Carrascal (piano)

3 maart 2024 -15:00 - 16:00

€12.00

Antonio Carrascal, piano

Marta Madara Papāne, viool

Teresa Caleiro, altviool

Silvia Gira, cello

Programma:
Mozart: Piano Quartet No. 1 in G minor, K. 478
I Allegro
II. Andante
III. Rondo (Allegro) 

Schumann: Piano Quartet in Eb Major, Op. 47
I. Sostenuto assai – Allegro ma non troppo
II. Scherzo: Molto vivace – Trio I – Trio II
III. Andante cantabile
IV.Finale: Vivace

Antonio Carrascal (2002) begon op jonge leeftijd met piano spelen in Spanje. Later verhuisde hij naar Groot-Brittannië, waar hij de middelbare school afrondde aan een gespecialiseerde muziekschool in Schotland. Vervolgens werd hij aangenomen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij momenteel studeert in de klas van prof. David Kuyken. Gedurende zijn muzikale opleiding hebben masterclasses bij vooraanstaande pianisten als Boris Berman, Jean-Louis Haagnauer of Stephen Hough een zeer inspirerende rol gespeeld in zijn leven.
Hij nam deel aan talrijke competities in Spanje en Groot-Brittannië, waar hij de eerste prijs behaalde – Concurso Internacional de Piano Ciudad de Sevilla – en enkele speciale nominaties – Edinburgh Competition Festival of Concurso Julio Garcia Casas. Antonio is actief in het optreden op verschillende locaties, zoals de Queen’s Hall in Edinburgh of de Royal Garden in Cordoba.

Marta Madara Papāne (2001) is een violiste uit Letland. Zij vervolgt momenteel haar muziekstudie aan het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van professor Ilya Grubert. Met een rijke orkestrale achtergrond heeft Marta opgetreden met vooraanstaande jeugdorkesten als RCO Young en Gustav Mahler Youth Orchestra, evenals met gevestigde professionele orkesten, waaronder het Letse Nationale Symfonie Orkest, Sinfonietta Riga, het Estse Festivalorkest en het Koninklijk Concertgebouworkest in de Side by Side project.
Haar passie voor kamermuziek heeft haar ertoe gebracht samen te werken in internationale projecten in Estland, Nederland, Litouwen en Slowakije. Marta heeft haar vaardigheden verfijnd door inzichtelijke masterclasses bij gerenommeerde violisten als Noah Bendix Balgley, Robert Chen en Stephan Picard, waardoor haar reis op het gebied van klassieke muziek werd verrijkt.

Teresa Caleiro (b.2003) begon haar muzikale reis op zesjarige leeftijd aan de Academia de Música de Santa Cecília in Lissabon. Onder leiding van professor Sandra Moura streefde ze sinds 2010 haar liefde voor de altviool na. In 2021 ging ze naar het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Marjolein Dispa en Sven Tepl.
Teresa heeft actief bijgedragen aan jeugdorkesten, zoals het Jovem Orquestra Portuguesa en RCO Young in 2021, evenals aan professionele orkesten zoals Orquestra Gulbenkian en Orquestra de Câmara Portuguesa. Haar onderscheidingen omvatten prijzen in de categorieën Young en Juvenile van de Vasco Barbosa National Competition. Ze heeft met name opgetreden met gerenommeerde artiesten op prestigieuze locaties over de hele wereld en heeft haar muzikale horizon verruimd tijdens masterclasses bij gewaardeerde altviolisten als Lars Anders Tomter, Nobuko Imai en Gérard Caussé.

Silvia Gira (b. 1998, Palermo) volgt momenteel een tweedegraads master aan het Conservatorium van Amsterdam onder Maarten Mostert. Ze behaalde haar eigen academisch diploma op 17-jarige leeftijd en studeerde summa cum laude af aan het A. Scarlatti Conservatorium voor Muziek, gevolgd door vervolgstudies bij Antonio Meneses aan prestigieuze academies als Walter Stauffer en Accademia Chigiana. Ze blonk uit aan de Accademia Nazionale Santa Cecilia en studeerde af met volledige cijfers voor cello bij Giovanni Sollima en kamermuziek. Ze heeft prestigieuze festivals en locaties in Italië en Europa verrijkt. Onlangs behaalde ze met volledige cijfers de II Level Master in Kamermuziek aan het A. Boito Conservatorium, Parma.

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.

Gegevens

Datum:
3 maart 2024
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€12.00
Evenement Categorie:
Site:
www.stichtingkleinoot.nl

Organisator

Stichting Kleinoot
E-mail
activiteiten@stichtingkleinoot.nl

Locatie

De Kleine Kerk
Rijksstraatweg 129
Duivendrecht, 1115 AP Nederland
+ Google Maps