Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mozes, solotoneel door Helmert Woudenberg

7 april 2019 -15:00

€15.00

De entree bedraagt € 15,- en kan contant en met pin aan de deur worden voldaan. Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.
Reserveren voor deze activiteit? Vul onderaan deze pagina het aantal gewenste plaatsen in onder RSVP en voeg uw gegevens toe.

Na zijn alom geprezen solo’s over oa. Fortuin, Hitler en zijn grootvader, buigt Helmert Woudenberg zich in zijn vijftiende solo over het verhaal van Mozes: de man die met zijn volk op de vlucht sloeg, op zoek naar een betere toekomst.

In Mozes vertelt hij hoe het Joodse volk in Egypte het leven onmogelijk wordt gemaakt en op de vlucht slaat. God kiest de bescheiden Mozes om de exodus te leiden, maar die weet niet of hij de juiste man is om de opdracht tot een goed einde te brengen. Geplaagd door twijfels en onzekerheden leidt hij het Joodse volk tijdens een jarenlange barre tocht door de woestijn, op zoek naar het Beloofde Land.

Mozes zet de huidige, door nood gedreven volksverhuizingen in een bijbels perspectief. Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten, een onzekere toekomst tegemoet? Wat gebeurt er als de opluchting van het vertrek plaatsmaakt voor het wantrouwen waarmee de nieuwe omgeving je tegemoet treedt? Hoe pas je je aan? Hoe vind je rust, als je van onderdrukt volk opeens ongewenste vreemdelingen bent geworden?

Woudenberg plaatst de grote vluchtelingenstromen van vandaag in dit Bijbels perspectief en vraagt zich af hoe het is om te vluchten. Maar het stuk kijkt niet alleen naar de ellende die er bij komt kijken, maar ook over vrijheid, hoop en verandering.

 

Over Helmert

Helmert Woudenberg was één van de gezichtsbepalende acteurs van het Werkteater, het gezelschap dat in de zeventiger en tachtiger jaren nationaal en internationaal furore maakte met voorstellingen over actuele en controversiële onderwerpen. Daarna maakte hij vele spraakmakende solo-voorstellingen, zoals Fortuin en Landverrader. Frans Strijards zorgde vanaf de tachtiger jaren voor veel reuring met zijn gezelschap Art en Pro, waarmee hij spraakmakende stukken van eigen hand bracht, naast dynamische en brutale interpretaties van het klassieke repertoire. Tot op de dag van vandaag zijn beide heren onverdroten doorgegaan met het maken van geëngageerd en gedreven theater.

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.

Gegevens

Datum:
7 april 2019
Tijd:
15:00
Kosten:
€15.00
Evenement Categorie:

Locatie

Rijksstraatweg 129
Duivendrecht, 1115 AP