Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Paleia Trio: fluit, viool en altviool

12 maart 2023 -15:00 - 16:00

€12.00

Het Paleia fluittrio bestaat uit Iara de Carvalho Perillo (dwarsfluit), Pauli Paananen (viool) en Lea van der Heijden (altviool).

Zij leerden elkaar kennen via jeugdorkesten en het conservatorium, waaraan zij nu studeren, en spelen al sinds 2018 samen in deze trio-bezetting. Programma dat gespeeld wordt is zeer gevarieerd, denk aan Beethoven, Mozart en Dvôrák, maar ook iets minder bekende componisten zoals Andries de Braal, Max Reger en Louis Jungmann.
Zij verzorgen sinds 2019 met veel plezier concerten voor diverse gelegenheden zoals (huiskamer)concerten of feestelijke evenementen.

Iara de Carvalho Perillo (2000) studeert klassiek dwarsfluit bij Marieke Schneemann aan het conservatorium van Amsterdam, bij wie ze tevens sinds 2015 de Jong Talent opleiding volgde. Zij heeft masterclasses gevolgd bij Kersten McCall, Vincent Cortvrint en Renate Greiss. Ze speelde mee met vele (project)orkesten en ensembles, zoals het JeugdOrkest Nederland. Ook trad ze solo op met pianist Vital Stahievitch in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Momenteel speelt ze in het Ricciotti Ensemble en is ze actief als solist en in diverse kamermuziek ensembles, waaronder het Paleia fluittrio (fluit/viool/altviool) en Dufonte (fluit/harp). Met dit laatste duo behaalde zij in 2020 een tweede prijs in het Rosa Spier concours categorie ensemble. Daarnaast speelt zij in het cross-over ensemble Nachtlicht waarmee zij onder andere heeft gespeeld op het Grachtenfestival.

Lea van der Heijden (1998) studeert altviool bij Roman Spitzer in het eerste jaar van het Codarts conservatorium in Rotterdam. Ze groeide op in Zutphen waar ze met vioolspelen begon op 5 jarige leeftijd. Na 4 jaar kwam ze bij de ensembles van stichting Arcato terecht en sindsdien is samenspelen haar grote liefde. Het aantal medemusici maakt haar niet uit, want ze speelde ook met veel plezier 5 jaar lang in het JeugdOrkest Nederland. Tegenwoordig speelt zij nog steeds regelmatig mee met orkestprojecten en in diverse kamermuziek bezettingen.

Pauli Paananen (1999) kreeg op 5-jarige leeftijd zijn eerste vioollessen van zijn ouders, die beide musici zijn. Hij volgde regelmatig masterclasses van o.a. Anatoli Melnikov bij de ‘Kangasniemen Musiikkiviikot’-cursus in Finland. Inmiddels studeert hij bij Peter Brunt in het tweede jaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is 6 jaar lid geweest van het Noord-Hollands Jeugdorkest o.l.v. Bas Pollard, waarvan drie jaar als concertmeester. Tegenwoordig is hij lid van het Nationaal JeugdOrkest. In 2008 won hij een derde prijs bij het Inter Provinciaal Muziek Concours met het Helders Strijktrio. Sindsdien heeft hij veel kamermuziek gespeeld met zijn ouders, vrienden en collega’s.

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.

Gegevens

Datum:
12 maart 2023
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€12.00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kleinoot
E-mail
activiteiten@stichtingkleinoot.nl

Locatie

De Kleine Kerk
Rijksstraatweg 129
Duivendrecht, 1115 AP Nederland
+ Google Maps