Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert Duo Nocturne; Dingeman Coumou, gitaar en Hanny de Jong, cello

12 februari 2023 -15:00 - 16:00

€12,00

Dingeman Coumou studeerde luit en klassiek gitaar aan het Utrechts Conservatorium. In masterclasses en postconservatorium lessen * bekwaamde hij zich verder op de instrumenten en ontwikkelde zich ook als componist. Hij speelde o.a. samen met de legendarische gitarist Julian B. Coco (1924 – 2013). Zijn eerste LP opname kwam uit in 1980 en er zouden nog enkele CD’s volgen. Naast het klassieke genre volgde de studie van flamenco en fingerstyle Jazz. In zijn eigen composities en arrangementen is deze veelzijdigheid goed te horen.
Hij treedt op als solist of begeleider en geeft masterclass workshops. Als docent klassiek gitaar, luit en theorie voorbereidende vakopleiding is hij verbonden geweest aan de muziekschool in Alphen aan den Rijn.

Hanny de Jong studeerde aan het Tilburgs Conservatorium bij György Schiffer en studeerde af aan het Amsterdams Conservatorium waar zij haar solistendiploma haalde. Zij legde zich toe op het spelen van kamermuziek en maakte deel uit van het Miranda kwartet. Zij speelde in vele orkesten in binnen- en buitenland.
Naast het geven van cello lessen treed zij regelmatig op met pianist Koos van Vliet. Met gitarist Dingeman Coumou vormde zij enige tijd geleden het duo Nocturne.

De naam Nocturne is ontleend aan de nocturnes die Frederic Burgmüller schreef voor cello en gitaar en die deel uitmaken van hun repertoire dat verder onder andere werken van Tsjaikovski, Bach, Faure en Rubinstein bevat.

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.

Gegevens

Datum:
12 februari 2023
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€12,00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kleinoot
E-mail
activiteiten@stichtingkleinoot.nl

Locatie

De Kleine Kerk
Rijksstraatweg 129
Duivendrecht, 1115 AP Nederland
+ Google Maps