Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert Runa Kimura, viool en Carlos Marin Rayo, piano

11 december 2022 -15:00 - 16:00

€12.00

Runa Kimura en Carlos Marin Rayo spelen 0.a. Beethoven: violin sonata No.5 in F major, Op.24 “Spring sonata”

Runa Kimura (viool). Runa werd geboren in Hiroshima, Japan.

Na haar afstuderen aan de Music High School verbonden aan de Faculteit Muziek van de Universiteit van Tokyo of the Arts, studeerde ze af aan de Tokyo University of the Arts.

Daarna ging ze naar Europa en voltooide de masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam en slaagde met het hoogst mogelijke cijfer. Ze ontving een Talentbeurs 2021.

Momenteel zet ze haar studie voort aan het Conservatorium, waar ze studeert bij Ilya Grubert.

Runa heeft talloze onderscheidingen ontvangen in Japan, waaronder de Excellence Prize op de 20e KOBE, International Music Competition, de Music Director’s Prize op de 37e Kusatsu Summer Internationale Academie, de Hiroshima Peace Creation Fund Scholarship, de Sakura Pia Grand Prijs (1e prijs) bij de 20e Sakurapia Newcomer Competition, de 2e prijs bij de 1e Suginami Openbare Zaal Bechstein Kamermuziekconcours, het 3e K Grand Prix Concours (zonder 1e prijs).

Ze won de Giuseppe Tartini-prijs op de Claudio Simone International Competition in 2022. Ze trad op met I Solisti Veneti tijdens het winnaarsconcert.

 

Oosterkerk | Carlos Marín Rayo — Oosterkerk

Carlos Marín Rayo (1994, Spanje) studeert momenteel bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam. Eerder waren zijn belangrijkste mentoren Mariana Gurkova, Nino Kereselidze en Graham Jackson.

Op 11-jarige leeftijd ontving hij de eerste prijs op de ‘Hazen-Arturo Soria-wedstrijd’ en sindsdien won Carlos meerdere (eerste) prijzen, waaronder bij het ‘Ciudad de Albacete – Jeunesses Musicales’ (2016) concours, ‘Euterpe International Piano Competition’ ( 2016) in Corato (Italië) en het concours ‘Marisa Montiel – Ciudad de Linares’ (2018). In 2019 won hij bij de ‘YPF Piano Competition’ in Amsterdam de 2e prijs én de publieksprijs.

Carlos heeft in de belangrijke zalen van onder andere Spanje, Portugal, Nederland, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië, de Verenigde Staten, Australië gespeeld.

Als solist speelde hij concerten van bijvoorbeeld Rachmaninov, Tsjaikovski, Liszt, Beethoven, Mozart, Saint-Saens, Sjostakovitsj en Stravinsky. Carlos trad op met ensembles als het Orquesta Ciudad de Almería, het Conservatorium van Amsterdam Orchestra, Joven Orquesta de Córdoba, Camerata Eutherpe, Concerto Moderno, Joven Orquesta Leonesa, Joven Orquesta Mediterránea, onder leiding van maestro’s als Michael Thomas en Cesar Viana.

Masterclasses volgde Carlos bij Enrico Pace, Ramón Coll, Eldar Nebolsin, Frank Wibbaut, Alexander Kandelaki, Claudio Martínez Mehner, Ana Guijarro, Joshua Edelman, Marta Zabaleta, Inocencio Javier Negrín, María Zisi en Bruno Vlahek.

 

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.

Gegevens

Datum:
11 december 2022
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€12.00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kleinoot
E-mail
activiteiten@stichtingkleinoot.nl

Locatie

De Kleine Kerk
Rijksstraatweg 129
Duivendrecht, 1115 AP Nederland
+ Google Maps