Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Elisa Maayeshi, sopraan en Katie Yao Morgan, piano

13 februari 2022 -15:00 - 16:00

€10.00

Elisa Maayeshi                            Katie Yao Morgan

Van jongs af aan zijn zowel Katie (2000) als Elisa (2001) al met muziek bezig. Katie speelde piano vanaf dat ze vier jaar oud was en Elisa koos na een paar vioollessen van haar moeder toch voor zangles toen ze zeven jaar was. Katie ging vanaf 2010 naar de Yehudi Menuhin School, een gespecialiseerde muziekschool in Engeland waar ze studeerde met Marcel Baudet. In 2011 won ze een tweede prijs bij de Pianist of the North Competition en in 2014 ontving ze ‘Mention of Honor’ in de International Piano Competition in Enschede. In 2016 kreeg Katie het Diplôme de Jeune Espoir tijdens de Adilia Alieva Competition in Annemasse. Ze heeft gespeeld op het Wimbledon Festival en getoerd door het VK. Ook volgde ze diverse masterclasses bij Ronan O’Hora, Idil Biret en Ronald Brautigam en werkte samen met prijswinnende strijkers o.a. tijdens het prestigieuze jaarlijkse concert in Wigmore Hall. Sinds 2018 studeert ze aan het Conservatorium van Amsterdam met Frank Peters. Katie heeft een grote liefde voor kamermuziek en werkt met veel verschillende musici samen.

Elisa maakte op haar twaalde voor het eerst kennis met opera toen ze in het kinderkoor zong van de opera Carmen van G. Bizet dat werd uitgevoerd door muziektheatervereniging La Mascotte in haar geboorteplaats Emmeloord. Vanaf toen heeft Elisa zich toegelegd op het zingen van klassiek repertoire en mocht ze bij diezelfde vereniging in de jaren daarna verschillende rollen vertolken als: Edith in ‘The Pirates of Penzance’ van Gilbert en Sullivan (2017), Amaranthe in ‘Clairette’ van Charles Lecocq (2018) en Cupido in Orpheus in de Onderwereld van Jacques Offenbach (2019). Daarnaast ontwikkelde Elisa zich in de laatste drie jaar van de middelbare school op het ArtEZ Conservatorium waar zij studeerde bij Claudia Patacca. In 2019 begon ze aan de bachelor op het Conservatorium van Amsterdam waar zij studeert bij Sasja Hunnego. Ze volgde masterclasses bij Lenneke Ruiten en Ira Stiff en zong onder directie van Sir John Elliot Gardiner Elisa doet niets liever dan het combineren van theater en muziek en hoopt zich te specialiseren in opera.

Sinds afgelopen zomer zijn Katie en Elisa een duo. Ze gaven al verschillende concerten voor zowel kinderen als volwassenen in verschillende zalen en theaters. Ze willen vooral verhalen vertellen en wijd uiteenlopend repertoire laten horen. Met muziek van Mozart tot Satie, Schubert, Britten en Prokofjiev zijn hun concerten geen moment saai.

Op zondag 25 februari 2020 speelde Katie Yao Morgan in het programma Podium Witteman als jonge held het Ballet ‘Romeo en Julia’, scène 2, nr. 2 ‘Julia, het jonge meisje’ – Sergej Prokofjiev

 

 

Op 1 juli 2021 ging het stuk van Catharina Clement – Lunatiek in premiére. Hier een registratie daarvan door Elisa Maayeshi en Jorian van Nee

 

 

 

 

 

 

 

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.

Gegevens

Datum:
13 februari 2022
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€10.00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
www,stichtingkleinoot.nl

Organisator

Stichting Kleinoot
E-mail
activiteiten@stichtingkleinoot.nl

Locatie

De Kleine Kerk
Rijksstraatweg 129
Duivendrecht, 1115 AP Nederland
+ Google Maps