Inloggen   |  
Zoeken
La Primavera

Renaissance- en Barokensemble La Primavera brengt al meer dan twintig jaar met veel liefde en plezier kwalitatief hoogstaande concerten in binnen- en buitenland. Het ensemble bestaat uit drie musiciennes: 
Anabela Marcos - sopraan; Regina Albanez - theorbe en gitaar; Maaike Boekholt - viola da gamba.
La Primavera, Spaans, Italiaans en Portugees voor “lente”, verwijst naar het muzikale voorjaar dat in de 
late renaissance ontsprong en in de barok tot bloei kwam.
Centraal in de programmering van het ensemble staan werken van componisten uit Zuid-Europa, die vol passie en vreugde en op een toegankelijke manier aan het publiek worden gepresenteerd.
De drie musici van La Primavera stellen zich ten doel om het publiek zo intens mogelijk te betrekken bij hun concerten. Door  middel van bijzondere thema-programmering en hun temperamentvolle podiumoptreden, maar ook door bv het geven van toelichtingen op programma en instrumenten.
Een korte impressie, samengesteld uit perscitaten: betoverende charme, puur, integer, sensueel, temperamentvol, indrukwekkend, hoog niveau, heel veel passie en spontaan.


Canto Amoroso
Een hartstochtelijk programma met Italiaanse, Spaanse en Franse muziek vol liefde, vuur en passie. Centraal staan de verschillen tussen deze mediterrane landen. 
De Franse muziek is verfijnd, elegant, intiem en sfeervol.  De Spaanse muziek is vol ritme, sensualiteit en temperament. In de Italiaanse muziek hoort u het bel canto, de simpele, maar aanstekelijke melodieën en de expressiviteit. 
Canto Amoroso is een aantrekkelijk en toegankelijk programma met toelichting door de musici.
Uitgevoerd worden o.a. composities van:  Claudio Monteverdi (Cremona 1567 – Venetie 1643),   Marain Marais (Parijs 1656 – Parijs 1728), Juan Arañés (Catalonië , ? – c.1649) en Giovanni Girolamo Kapsberger (Venetië ca 1580 – Rome 1651).  

Bezetting:

 o Anabela Marcos - sopraan

 o Regina Albanez - theorbe en gitaar

  •  o  Maaike Boekholt - viola da gamba

Bij het concert van 8 oktober wordt Regina Albanez vervangen door Michiel Niessen.

  

Datum:            Zondag 8 oktober 2017, aanvang 15.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur
Entree:            € 15,--, kaartverkoop aan de zaal
Locatie:           De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, 1115 AP Duivendrecht