Inloggen   |
Lustrumconcert door Capella Vocale uit Leiden

Vivaldi en Bach op verjaardag kamerkoor

In de Gloria!”–Capella Vocale viert verjaardag met speciale compositie en met Vivaldi

Een verjaardag met Vivaldi en Bach. Maar ook met het speciaal voor deze verjaardag geschreven werk van de Leidse componiste Emma Brown. Het gaat om het lustrum van Capella Vocale, dat in reprise op 28 oktober in de Kleine kerk in Duivendrecht wordt gevierd. Kamerkoor Capella Vocale heeft zich de afgelopen 20 jaar ontwikkeld tot een van de toonaangevende kamerkoren in Leiden en omgeving. Het bereiken van het lustrum viert het koor met onder meer het Gloria van Antonio Vivaldi en J.S. Bach’s motet Singet dem Herrn ein neues Lied. Verder vindt de première plaats van ‘Nu’, een speciaal voor deze gelegenheid geschreven werk van Emma Brown op een gedicht van Bart Moeyaert. Tenslotte zal Capella enkele pareltjes uit het repertoire van de afgelopen decennia nogmaals oppoetsen.

Het concert met de toepasselijke titel “In de Gloria!” laat een staalkaart van werken uit verschillende stijlperioden en van een veelheid aan componisten horen. Zo zingt het koor naast Bach en Vivaldi o.a. werk van Felix Mendelssohn, Samuel Barber, Francis Poulenc, Edward Elgar en Jetse Bremer.

Aan het concert werkt de alt Marie Anne Jacobs mee en de begeleiding op het orgel is in handen van Wim Loef. Het geheel staat onder leiding van Monique Schendelaar, dirigent van Capella Vocale sinds het eerste uur.

Het koor wordt gesponsord door Fonds 1818, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds, Fonds voor de Geld en Effectenhandel en Gemeente Leiden.

Kamerkoor Capella Vocale uit Leiden staat sinds 1996 onder leiding van Monique Schendelaar. Koor en dirigent halen hun inspiratie uit verschillende muzikale stijlen, van de Middeleeuwen tot heden. Concerten worden soms gegeven in samenwerking met solisten, andere koren en instrumentalisten.

Meer informatie: www.capellavocale.nl.

Monique Schendelaar studeerde koordirectie bij Harold Lenselink en Johan Rooze en was meermaals deelnemer aan de Kurt Thomascursus. Ze volgde een zangopleiding aan het conservatorium en een cursus boventonen bij Borg Diem Groeneveld en heeft jarenlang zanglessen gevolgd bij Donald Bentvelsen. Eind 2014 heeft zij de cursus CVT (Choral Vocal Technique) voor stemprofessionals afgerond bij Eva Wilms.

Naast dirigent van Capella Vocale is zij dirigent van het dameskoor van de St. Agathakerk in Lisse, cantor van de Lutherse Kerk in Den Haag en dirigent van het koor Vox Laeta uit Roelofarendsveen.

Datum:            Vrijdag 28 oktober 2017, aanvang 20.00 uur
Entree:            € 15-, kaartverkoop aan de zaal, inclusief koffie in de pauze en drankje na afloop
Locatie:           De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, 1115 AP Duivendrecht